Hírlevél

  A hírlevélben kizárólag a Jóna családokkal kapcsolatosan, de elsősorban a honlapra került újdonságokról kap tájékoztatást.


  Név:

  E-mail:

  2023. november 30. csütörtök - András és Andor napja van, holnap Elza ünnepel.
  Címlap Jóna Bálint a Hazajáróban
  Hiba
  • JHTMLBehavior::caption not found in file.

  Jóna Bálint a Hazajáróban

  Jóna Bálint a Már'marosi igric

  A Duna TV Hazajáró csapata az 56. részben jutott el Máramarosszigetre és környékére.  Az epizódban Jóna Bálint máramarosszigeti gitárművész is elkísérte a srácokat (Takács Attila tanár úrral együtt) a túra első felére. A műsor 10. percénél elénekli "A Tisza" c. dalát.
  A 2013. március 24-i adás ITT megnézhető.

  A Hazajáró stábja újra Máramarosra kirándult 2018. szeptemberében (adásban decemberben volt), hogy ezúttal a Visói-havasokban felkapaszkodjanak az 1937 méter magas csúcsra egy Jóna túravezetésével.
  A filmben Bálint megmutatkozik fodrászként, ezután pedig felszerelését összeszedvén csatlakozik barátaihoz, de gitárját most sem hagyja otthon. A pálinka meg... megterem biza mindenhol :))  Az adás ITT megnézhető.

  2011. augusztus 20-án állampolgársági esküt tett Pécsett.
  Erről (is) szól az "Egy bozgor hazatér" című rövid montázs tudósításokkal, riportokkal.

  Ugyanezen videómegosztó oldalon több szerzeményét is meghallgathatjuk (nézhetjük):
  - Itt születtem én
  - A Tisza
  A magyarságtudat és a magyar haza megéneklése mellett a könnyedebb műfajba is kénytelen beszállni, mivel ezzel nagyobb reklámot kap:
  - Egy őszi napon
  - Eu nu sunt un pui de drac
  - Insuratul

  - - - - - - - - - - -

  2010. április 23-24-én a Zalaegerszegi Televízióban a VI. Göcsej Filmszemlén 83 alkotás szerepelt. A zsűri a dokumentumfilm kategóriában különdíjjal jutalmazta Katits Kálmán és Nagy István alkotók "Itt születtem én" című filmjét, mely Bálint vallomása magyarságáról. A film átdolgozott változata még ebben az évben Szentesen az 57. Országos Függetlenfilm Fesztiválon is szerepelt.
  Egy részletét itt láthatjuk:
  - "Itt születtem én" dokumentumfilm részlet

  Katits Kálmán:
  Sportoló, edző, tanár, iskolaigazgató és mindemellett Aranyszarvas-díjas ismert amatőr dokumentumfilmes, 1944-ben született Baján.  Erdélyben, Kárpátalján és a moldvai csángókról  készített néprajzi tárgyú filmjeivel jelentős sikereket ért el. A fent említett film a 24. díjnyertes alkotása.